Hernepussijumppa

1. Alkuleikki: Hernepussit vastapuolelle
– Leikissä on kaksi joukkuetta. Otetaan jako kahteen ja jaetaan hernepussit puoliksi. Tarkoituksena on saada oma puoli pysymään tyhjänä. Lapset siis lattiaa pitkin liu’uttavat hernepusseja toisen joukkueen puolelle. Tietyn ajan kuluttua lasketaan viidestä alaspäin ja sitten puhalletaan pilliin. Tämän jälkeen joukkueiden kanssa lasketaan hernepussit. Leikitään uudestaan.

2. Harjoitus: Hernepussin heittäminen ja kiinniottaminen
– Pyydetään lapsia muodostamaan edellisen leikin joukkueissa rivit vastakkain. Heitellään ja otetaan kiinni hernepussia pareittain: yläkautta, alakautta, lattiaa pitkin liu’uttaen, jalkojen välistä. Lopuksi saavat kokeilla millä tyylillä haluavat.

3. Bakteeri ja lääke- hippa
– Yksi lapsista on hippa, jolla on bakteerihernepussi ja yksi on pelastaja, jolla on lääkehernepussi. Jos bakteerihernepussilla kosketetaan, niin lapsi jää paikalleen odottamaan pelastavan lääkehernepussin kosketusta. Jos tämä tuntuu liian helpolle, niin otetaan toinen bakteeri lisää.


4. Harjoitus: Tarkkuusheitto
– Otetaan jako kahteen. Jokainen pari saa yhden hernepussin. Lapset heittävät vuorotellen hernepussia vanteeseen, joka on maassa. Toinen on vanteen vieressä tarkistamassa osuuko hernepussi vanteeseen. Tämän jälkeen he vaihtavat juosten paikkoja ja on toisen vuoro heittää. Seuraavaksi toinen pitää vannetta pystyssä ja toinen yrittää heittää hernepussin vanteen läpi. Vaihdetaan paikkoja juosten.

5. Harjoitus: Hernepussin kuljetus
– Lapset jaetaan kolmeen tai neljään ryhmään. Annetaan tehtäväksi miettiä, millä tavoin voitte kuljettaa hernepusseja. (Kysytään onnistuuko kuljettaminen mahan päällä ja pyydetään näyttämään miten lapsi sen tekisi.)

6. Viesti
Edellisen harjoituksen ryhmissä lapset toimivat nyt joukkueina. Lapset kuljettavat hernepussia eri tavoin: pään päällä, rintakehän päällä, jalan päällä sekä mahan päällä (rapukävely) eli otetaan neljä viestiä. He kiertävät törpön mahdollisimman nopeasti ympäri ja antavat hernepussin seuraavalle. Nopein joukkue voittaa.

7. Rentoutus
– Lapset valitsevat parinsa ja ottavat salista tilaa. Jokainen pari saa yhden hernepussin. Taustalla soi rauhallista musiikkia. Toinen lapsista makaa maassa silmät kiinni ja toinen painelee kevyesti hernepussilla häntä ympäriinsä. Näytämme mallia. Hetken päästä vaihdetaan vuoroja.

(Jos aikaa jää: Hernepussileikki - Harjoitellaan leikinmuodossa heittämistä ja kiinniottoa. Jaetaan lapset kolmen hengen ryhmiin. Jokaisessa ryhmässä yksi lapsista on kahden muun lapsen välissä. Keskellä oleva yrittää ottaa hernepussia kiinni kahden lapsen heitellessä sitä toisilleen. Halutessaan voi vaikeuttaa välimatkaa pidentämällä. )