Leikkivarjoleikkejä:

• Aaltoja tehdään kun nostellaan varjoa samassa tahdissa, ensin pienin liikkein niitä suurentaen isommiksi.

• Tehdään ilmapallo, eli nostetaan varjo ilmaan kolmeen laskien ja lasketaan nopeasti alas lattiaa vasten, jolloin piirin keskelle muodostuu sienen muotoinen ilmaa täynnä oleva kumpu.

Sirkusteltta, jossa on sama idea kuin edellisessä, paitsi nyt mennäänkin varjomajan sisäpuolelle, joka tapahtuu nostamalla varjoa korkealle ilmaan ja astumalla eteenpäin vetäen varjoa kokoajan kiinni pitäen selän taakse, ja varjon alle päästyään istuudutaan.

Varjon alitus: saman värisestä kohdasta kiinni pitävät vaihtavat keskenään paikkaa varjon alta juosten, kun muut heiluttavat varjoa ylös ja alas.

Pallojen käyttö varjolla : Pomputellaan ensin yhtä isoa pehmeää palloa ja sitten montaa pientä vaihtoehtoisesti joko yrittäen pitää niitä varjon päällä tai sitten yrittäen pomputtaa pallot varjon päältä pois.

Kissa & Hiiri –leikki , jossa yksi lapsi on kissa ja on siis varjon päällä, ja toinen lapsi on hiiri, joka liikkuu varjon alla. Muut heiluttavat varjoa lattiatasossa yrittäen kätkeä hiiren kissalta. Kissa ja hiiri konttaavat. Kissa ottaa hiirtä kiinni, vaihdetaan lapsia kun hiiri jää kiinni. (Hiiriä voi olla kerralla useampiakin)