Numerojumppa

1-2-3: samanlainen kuin maa-meri-ilma, mutta viivat nimetään numeroiden mukaan ja lapset juoksevat viivalle sen mukaan, kuinka monta kertaa aikuinen soittaa kehärumpua.

Numeroiden muodostus ja tasapainoilu: Muodostetaan hyppynarusta numeroita ja tasapainoillaan muodostetun numeron päällä.


Numero-tehtävät: Saliin on levitetty ympäriinsä eri numeroita. Musiikki soi ja lapset juoksevat ympäri salia, kun musiikki loppuu, lapset juoksevat numerolaattojen luokse ja tekevät annettua tehtävää numeron lukumäärän verran. Tehtävät voivat olla esimerkiksi tasahyppely, kyykkyhyppy, yhdellä jalalla hyppy jne. Leikin lopuksi numeroiden pois kerääminen tapahtuu niin, että aikuinen huutaa numeroita ja lapset vievät oman numeronsa pois, kun se huudetaan.


Numeron ajatteleminen: Lapset valitsevat mielessään jonkun numeron, esim. 1-4. He menevät lattialle makaamaan ja sulkevat silmänsä, kun aikuinen lyö rummulla lapsen valitseman numeron verran, lapsi lähtee juoksemaan ympäri salia muiden jäädessä makaamaan. Voidaan keksiä juoksun lisäksi myös muita tehtäviä.