1. Hernepussit:
a) Lapset tunnustelevat, ravistelevat ym. hernepussia. Pussi pudotetaan lattialle ja kuunnellaan siitä lähtevää ääntä.

b) Hernepusseja asetetaan lattialle joko sinne tänne lähekkäin tai esimerkiksi jonoksi. Lapset kävelevät pussien päällä paljain jaloin pussilta toiselle.

c) Puput ruoanhaku retkellä-leikki: Lattialle laitetaan runsaasti hernepusseja. Hernepussit ovat pupujen ruokaa. Lapset ovat pupuja, jotka lähtevät omasta pesästään(esimerkiksi nurkkaus) hakemaan ruokaa ja tuovat ruokia pesäänsä jokainen yhtä aikaa ja niin nopeasti kuin kerkiävät, kunnes kaikki ruoat on haettu.
  • Leikkiä voi muunnella esimerkiksi jakamalla puput kahteen eri pesään tai rajoittamalla ruoan hakua yhteen pussiin per kerta. Jokaisella lapsella voi myös olla esimerkiksi oma pesänsä vanteista.

2. Vanteet:
a) Tutustutaan vanteeseen ensin selittämällä sekä näyttämällä vanteella erilaisia käsitteitä, kuten läpi, yläpuolella, alapuolella. Sitten lapset tulevat patjalle, jossa aikuinen pitää kahta vannetta peräkkäin eri asennoissa esim. suorassa ja hieman vinossa. Lasten tehtävänä on pujotella vanteiden läpi.

b) Haukka ja hiiret-leikki: Aikuinen toimii haukkana. Lapset juoksevat ympäri salia, mutta kun haukka saapuu sanoen ”haukka lentää, liitää, laataa, etsii pesää kaiken kesää”, lapset juoksevat turvaan vanteiden sisälle. Ensin etsitään oma vanne, toisella kerralla voi mennä myös toisten vanteisiin.

c) Vanteita sijoitetaan lattialle sen verran kuin on lapsia. Kun soitetaan musiikkia lapset voivat juoksennella ympäriinsä. Musiikin loppuessa lapset juoksevat vanteisiin. Joka kerralla vanteita vähennetään. Lapsien pitää siis mahtua aina vain vähempään määrään vanteita. Lopulta jäljelle jää vain yksi vanne. Mahtuvatko kaikki lapset siihen?
  • Juostessa lapset voivat keksiä erilaisia liikkumistapoja.

3. Kierrätysmateriaalit:
a) Lumisade paperisilpusta: Paperisilppua kaadetaan lattialle kasaan. Lapset saavat heitellä sitä ilmaan ikään kuin lumisateena. Sitten paperit kerätään yhteen kasaan.

4. Huivi:
a) Huivirentoutus: Lapset menevät makuulleen patjoille mahalleen. Valoja himmennetään/sammutetaan ja laitetaan rauhallista musiikkia soimaan. Aikuiset käyvät hivelemässä lasten selkää ja jalkoja huiveilla.