VUOROVAIKUTUSLEIKKEJÄ:

  • Tälle sivulla on vuorovaikutusta lisääviä leikkejä, joissa tulee osassa toisen koskettamista.

1. Auton pesu
  • Yksi lapsi valitaan autoksi. Lapsi menee konttausasentoon maahan. Jalat ovat auton renkaat. Muutama lapsi valitaan auton pesijäksi. Kysytään lapselta mm. minkä värinen/merkkinen auto on. Todetaan likaiseksi, jonka jälkeen autoa aletaan suihkuttaa, pestä, harjata, suihkuttaa, pyyhkiä ja kiillottaa. Kosketetaan eri tavoin ja tehdään erilaisia ääniä. Esim. veden sihinää. Kun auto hohtaa puhtautta, on jonkun toisen lapsen vuoro päästä autoksi. Mukava leikki, jossa tulee toisen lapsen koskettamista harjaannutettua ja oltua kosketettavana.

2. Mielikuvitus pallon heittäminen
  • Heitellään toisille lapsille palloa ja kydytaan: "oliko pieni vai iso pallo?" Voidaan muutella esim. heittämällä raskasta/kevyttä palloa tai vaihtaa pallo joksikin muuksi välillä.

3. Pumpulin piilotus
  • Yksi lapsi peittää silmänsä tai menee toiseen huoneeseen, jottei näe mihin kohtaan pumpulia on piilotettu johonkin lapseen. Kun piilotus on suoritettu, etsijä tulee tunnustelemaan varovaisesti. Muut antavat vihjeitä: kylmenee/kuumenee.

4. Pannukakku ja mansikkahillo
  • Tässä leikissä on kaksi ryhmää. Toisen ryhmän nimi on pannukakku, toisen mansikkahillo. (voivat keksiä myös itse ryhmänsä nimen.) Ryhmät sanovat eri äänensävyillä oman ryhmänsä nimen toiselle ryhmälle. Toinen ryhmä vastaa samalla äänen sävyllä oman ryhmänsä nimen. Esim. yllättyneesti, säikähtäneesti, vihaisesti, iloisesti)

5. Lakanan heilutus
  • Muutama lapsi/aikuinen heiluttaa isoa lakanaa lasten maatessa alla. (hiljaa, kovaa, myrsky). Lopuksi lakana laskeutuu lasten päälle.

6. Halauspiiri
  • Lapset ovat piirissä. Kaksi lasta lähtee kerrallaan kiertämään piiriä (keskeltä aloitus) eri suuntiin ympäri ja halaavat matkalla. Kun on saapunut omalle paikalle on vieressä olevien vuoro lähteä liikkeelle.